Over Harry's Tweewielers

Onze zaak

Na op 18 jarige leeftijd de MTS zonder diploma te hebben verlaten, heb ik de vakantiebaan (het op kleine schaal verhuren van fietsen bij mijn ouders) omgezet in een eigen bedrijfje; Harrys Tweewielers is geboren. Door het thuis niet hoeven betalen van huur en het in de winter werken in de lelie’s, werd er zowaar een beetje winst gemaakt. In 1986 heb ik een uitstapje van een jaar naar Venhuizen gemaakt, alwaar ik een kleine eigen fietsen winkel heb.

In het jaar 1987 heb ik de stap gemaakt naar de toenmalige motorcrosszaak HZ motors, Dorpsplein 10 te Callantsoog. Hier hebben we 4 jaar een fietsen winkel met weer fietsverhuur en de plaatselijke shellpomp gerund, totdat de huidige lokatie Dorpsplein 6 te koop kwam.

De eigenaresse mvr. Slooten (helaas is ze vrij snel nadien overleden), verhuurde een groot gedeelte van het huis aan toeristen. De bestemming was echter winkel/woonhuis, dus zeer geschikt voor fietsverhuur. Dit was weer terug waar ik begonnen was, maar kon zonder personeel en het bood de mogelijkheid tot uitbreiding. In deze tijd mijn vriendin Desirée Smits leren kennen, verliefd en voor we het wisten waren we met z’n drieen, in november is dochter Lynke geboren.

In de winter van 1996 hebben we met behulp van mijn vader en vrienden de schuur zelf gebouwd zoals het nu is. Ook Lynke bleef niet alleen, in 1997 is broer Jelte en in 2001 broer Beike geboren.

Ons gezin

Desirée geeft aquarobic op diverse lokaties, kijk maar eens op Aquasport en Balance voor informatie. Kortom, de dagen zijn veel te kort.

Desirée en de kinderen hebben de fietsen naar de tweede plaats verdrongen, maar het is goed te combineren. Het alle dagen thuiswerken beschouw ik als een voorrecht omdat ik het opgroeien van de kinderen van zeer dichtbij meemaak. Verder ben ik enthousiast lid van de vrijwillige brandweer, opstapper bij de KNRM, station Callantsoog, secretaris van de Reddingsbrigade "Paal 13" Callantsoog en lid van de Callantsoger fietsclub.

Over Callantsoog

Aan de rand van Noordzee ligt het kleine dorpje Callantsoog. Al sinds de jaren '60 is het dorp een populaire vakantiebestemming en badplaats. De laatste jaren is Callantsoog en omstreken ook veranderd in een populaire fiets- en wandelbestemming. Het is misschien een klein dorpje, maar er is veel te doen!

Historie

Callantsoog heeft een rijke historie die ook in de hele omgeving is terug te vinden. Het dorp is in 1570 op de huidige locatie terechtgekomen nadat de Allerheiligen vloed de vorige nederzetting had verwoest. In 1799 is iets ten noorden van Callantsoog een grote invasiemacht van Britse en Russische soldaten geland ondanks de forten bij Den Helder die nog steeds te bezoeken zijn.

Modern Callantsoog

Tegenwoordig is Callantsoog vooral bekend om de omringende natuur. Het dorp ligt midden in het Noordelijk bloembollengebied en ligt vlakbij prachtige natuurgebieden, waaronder het Zwanenwater, een natuurgebied dat uniek is in heel Europa. De regio geldt ook als een populair wandel- en fietsgebied.